Michaela Wahlqvist

Alla inlägg under juni 2012

Av Wahlqvist - 6 juni 2012 20:00

Hej allihop!

Jag vill bara tacka alla nya besökare för att ni gett mig en chans att visa vad jag gör. Man blir så glad när man loggar in och ser så fina kommentarer och så fin feedback! Ni är så gulliga :)


Jag har funderat lite och kom just på är att det skulle vara roligt om ni läsare gav mig "uppdrag" på vad jag kan fota. Skriver ni tillexempel: kossor, solrosor, hav eller vad det än kan vara, så försöker jag att hitta det och sedan lägger jag upp dem varje vecka och jag tänkte kalla det "Veckans Uppdrag" eller liknande. Någon som tycker att detta verkar som en kul idé? Börja skriv i en kommentar redan nu, vad du vill att jag ska fota denna vecka. Sätter igång direkt när jag fått in några förslag! :)


Sen har jag nu fått väldigt många frågor om tips på hur man kan fota bättre. Jag har själv inte hållt på så länge, sedan februari i år ungefär, men här är några av mina tips till er! Hoppas de hjälper lite i alla fall.


1. Ljuset. När man fotar är det viktigt att ljuset blir rätt. Se till att fota i medljus, med solen bakom dig själv, speciellt när du är utomhus, så att du får rätt färger på objektet du skall fota. (Objektet blir oftast väldigt mörkt om du fotar i motljus). Detta brukar jag glömma i vissa fall.


2. Autofokus. Det är en väldigt bra funktion, som fungerar riktigt bra när man vill fota större saker, eller landskap. Men när du använder dig av ett macro kan det vara enklare att fokusera på "rätt" plats på objektet om du använder dig av manuell fokus. Själv har jag börjat använda manuell till det mesta eftersom jag då kan välja att fokusera på tillexempel ett öga på en fjäril, istället för att jobba med autofokusen, som kanske inte ens hittar ögat.


3. Ta fler bilder på samma objekt! När du fotar, speciellt om du använder dig av macro, är det lätt att fotona blir suddiga för att man skakar med händerna, eller att objektet rör på sig. Tipset är då att ta fler bilder på samma objekt, så att du sedan kan välja ut de som blir bra. Tar du till exempel tio bilder på en fjäril, kanske du bara får två eller tre som blir bra, och de andra är enkla att ta bort när du lagt in dem i datorn.


4. Redigering. När du lagt in bilderna i din dator, kan det vara bra att redigera bilderna, så att man får fylligare färger, bättre ljus, kanske göra dem svartvita om man gillar det osv. Bara för att du redigerar betyder det inte att bilden var dålig innan, men den kan få ett annat djup om du ändrar färgbalansen i bilden.


5. Copyright. Eftersom det finns så många människor som snor bilder från andra och säger att det är de själva som fotat, är det bäst att fixa en personlig copyright stämpel. Jag har till exempel en med mitt efternamn på, för att det ska bli svårare att kopiera dem osv.


6. Glöm inte att ta bort linsskyddet ;)


~ Peace   

Av Wahlqvist - 5 juni 2012 15:23

Hej hopp!

Först vill jag bara säga att jag är lite extra glad idag, bara för att jag fick VG+ på svenska uppgiften som jag inte trodde gick så bra. Men ack så fel man kan ha! :) Så eftersom jag fick ny energi i pluggandet efter att fått reda på detta betyg, lade jag det åt sidan och gick ut på en promenix istället..

Sen vill jag också säga att bloggplatsen har varit nere under mesta delen av dagen, som ni kanske märkt och jag har ingen aning om varför.. Men nu är den igång igen, och det tycker jag att vi firar med lite nya fräsha bilder från dagens promenad.. Enjoy!


                         


~ Peace   

Av Wahlqvist - 4 juni 2012 16:46

Nu har det äntligen slutat regna, så jag passade på att springa ut och fota lite. :) Träffade bland annat på en jätte snigel som fick namnet Sture. Hoppas inte pappa kör över honom när han kommer hem..

Enjoy!


                           


~ Peace, Love & Respect   

Av Wahlqvist - 3 juni 2012 16:51

Det vart inga fler bilder igår sen, det var alldeles för kallt att stå ute, och idag var det inte mycket bättre väder. Pappa snodde med sig kameran ut en stund och fotade lite SK-60:s som flög förbi i snygga formationer.

Nu har vi just kommit hem från farmor och farfar, och träffat kusinerna och farmors syster och hennes man. Kul att träffa folk man inte sett på länge. God mat fick vi som vanligt, idag var de buffé med kyckling, potatis, skinka och oxfilé och mycket mer. Sen var jag ju som vanligt tvungen att gå ut och fota lite ^-^ Och här är några av resultaten..

(Fick i alla fall med humlan på bild ;))


             


~ Peace     

Av Wahlqvist - 2 juni 2012 17:37

Nu har jag i alla fall fått med ett av planen som flög idag. Det var alldeles för kallt för att stå ute och fota på trädgården hela tiden. Men här är ett par Boltic Bees som flög tillräckligt nära för att få komma med på bild. Hoppas på bra väder imorrn så att jag kan fota andra då! :)


Inte jättebra bilder, men dom syns ju i alla fall ;)

Enjoy!


     


Flyg lungt!


~ Peace    

Av Wahlqvist - 1 juni 2012 08:26

Hopp..Inget kul väder idag heller..Hoppas att det klarnar upp lite framåt eftermiddagen så att jag kan vara ute en stund senare i alla fall. Älsklingen fick igår reda på att han har provanställning idag, och jag håller tummarna för att det kommer gå bra för honom! ♥

Annars ska jag inte göra så mycket idag, städa mitt rum..och mysa med Phoenix om han är på humör ^-^ Igårkväll innan jag somnade läste jag ut en bok, som var riktigt bra. Ganska svår att komma in i själva historien, men den var klart värd att läsa. "Flickan som inte fick finnas" heter den. Det är en sann historia om en flicka som inte var önskad, som egentligen inte skulle finnas till. För er som gillar självbiografier och verklighetsbaserade böcker, läs denna! Sen lägger jag upp lite andra bilder på böcker som jag tycker att alla borde ha läst :) De innehåller rätt mycket hemska saker, och det är ingen "rolig" läsning, men man fastnar (Bilder från Google)



När jag och älsklingen var på stan igår, hittade vi lite böcker. Det var 4 pocket för 3 så vi passade på och valde två var. Han köpte "The Game Of Thrones" Bok ett och två. Och jag köpte dessa två.. Började med den lila boken nu imorse.



Så vill du ha lite fängslande läsning, och samtidigt höra historien om personer som inte fick finnas, blivit lämnade kvar utan någon som helst att hålla fast vid, så kan jag rekomendera alla dessa sex böcker :)


(Får se om jag fotar senare idag eller om jag lägger upp bilder från tidigare i veckan).


~ Peace   

Bloglovin'

Follow on Bloglovin
Vad tycker Du om mina foton?
 Jättefina!
 Fina
 Sådär..
 Inte så fina
 Gillar dom inte alls!

Gästboken

17 besvarade frågor

Senaste inläggen

Vilka länder kommer mina besökare ifrån?

Flag Counter

Arkivet

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Muspekare

Chrome Pointer

Ovido - Quiz & Flashcards